Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Pikku-Aurora lastenkulttuurikeskukseksi


Espoon kulttuurilautakunta, jonka jäsen olen, hyväksyi tarveselvityksen Pikku-Auroran taidetalon laajentamisesta L3 lastenkulttuurikeskukseksi. Meijerirakennusryhmä on kuulunut Aurora Karamzinin aikana Träskändan kartanon tiluksiin. Espoon kaupungin omistamat rakennukset on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi kokonaisuudeksi.

Nyt perustettavan lastenkulttuurikeskuksen laajennus parantaa mahdollisuuksia tarjota lastenkulttuuria. Suunnitelmien mukaan keskuksessa yhdistyvät taide, tiede ja teknologia digiajan leikkikulttuuriin. Yhteistyötä rakennetaan muiden kulttuuritoimijoiden ja Aalto-yliopiston kanssa.

Koko kulttuurilautakunta oli erittäin tyytyväinen selvitykseen. Itse pidin sitä hieman liian tekniikkapainotteisena, mutta olin tyytyväinen, kun esittelijä hyväksyi tekstiin tekemäni lisäyksen, joka kuuluu näin:

"Lastenkulttuurikeskus sijaitsee Träskändan kartanopuiston ja luonnonsuojelualueen välittömässä läheisyydessä, jonka vuoksi sen toiminnassa on mahdollista hyödyntää ympäristökasvatusta järjestämällä taidekasvatusprojekteja. Aurora Karamzin oli aikansa ainutlaatuinen suurnainen. Siksi kulttuurikeskuksen on mahdollista tehdä tunnetuksi hänen henkilöhistoriaansa, henkistä perintöään ja monipuolista toimintaansa."

Ei kommentteja: