Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 15. syyskuuta 2011

Karamzin, vuoden 2011 KiVa-koulu

Karamzinin koulu, jossa toimin erityisopettajana, on valittu Vuoden KiVa-kouluksi. Meidän ala-asteemme lisäksi palkittiin Polvijärven yläkoulu Pohjois-Karjalasta.

KiVa koulu on kiusaamista vähentävä toimenpideohjelma. Karamzinin koulussa toimii kaksi KiVa-tiimiä, luokanopettajat pitävät säännöllisesti ohjelmaan kuuluvia oppitunteja ja oppilaat ovat päässeet pelaamaan KiVa-tietokonepeliä.

Turun yliopistossa kehitetyn kiusaamisen vastaisen ohjelman systemaattisen käytön ansiosta kiusattujen osuus on vähentynyt huomattavasti. Tällä hetkellä Karamzinin koulun oppilaat kokevat ilmapiirin erittäin hyväksi. Oppilaista on hyvä, että kiusaamistapauksiin puututaan välittömästi ja tehokkaasti.

Valintamme uutisoitiin upeasti mm. Helsingin Sanomissa. Tänään meistä on puhuttu myös radion aamuhartaudessa. Koko työyhteisömme on onnellinen valinnastamme ja olemmekin vastaanottaneet iloisia onnentoivotuksia niin entisiltä oppilailtamme ja opettajiltamme kuin myös kollegoiltamme ja ystäviltämme ympäri Suomenmaata.

Ei kommentteja: