Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Puolueen 25-vuotisjuhla ja puoluevaltuuskunta


Kokoustimme Hanna Kalanteen kanssa myös Vihreiden Naisten hallituksen seurassa Tampereella


Vietin viikonlopun iloisissa merkeissä Vihreän liiton 25-vuotisjuhlissa ja puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

Puhujina valtuuskunnan kokouksessa esiintyivät pj. Ville Niinistö, vpj. Oras Tynkkynen ja kehitysministeri Heidi Hautala.

Ville Niinistö korosti hallituksen vihreää politiikkaa ja arvioi myös puolueen kehittymistä 25 vuoden taipaleensa aikana. Oras Tynkkynen puolestaan purki myyttejä vihreydestä. Tynkkynen eritteli kolme sitkeästi elävää myyttiä, joiden takia Vihreitä usein vierastetaan maaseudulla. Niiden mukaan Vihreät haluaisi ajaa ihmiset maalta kaupunkeihin, tahtoisi asuttaa kaikki suomalaiset betonikerrostaloihin ja haluaisi kurittaa autoilijoita syrjäseuduilla. Heidi Hautala käsitteli puheessaan tuoretta Suomen kehityspoliittista ohjelmaa ja sen toteuttamista sekä kokemuksiaan valtion omistajaohjauksesta. Poliittinen keskustelu jatkui vilkkaana vielä iltapäivällä.

Sitten oli ohjelmassa puolueen kunnallisvaaliohjelman esittely ja keskustelu. Ohjelmaan tuli vielä jonkin verran lisäys-, poisto- tai muutosesityksiä. Olin mukana iltaryhmässä hiomassa uusimpia muutoksia ohjelmaan. Toimimme tehokkaasti ja ehdimme mukaan puolueen 25-vuotisjuhlaan.

Kokouksen jälkeen oli mahdollista osallistua opastetulle kierrokselle Werstaan näyttelyyn Koijärvi, Kessi ja Kuusamon kosket ja sen jälkeen vietettiin puolueen 25-vuotisjuhlia ravintola Ziberiassa. Ohjelmassa oli paljon nostalgisia, mutta iloisia muistelupuheita ja stand-up-koomikko Arimo Mustosen mahtava esitys.

Sunnuntaina 1.4. valtuuskunnan kokous jatkui. Kuntavaaliohjelma hyväksyttiin. Sitten käytiin evästyskeskustelut kehityspoliittisesta ohjelmasta ja eriarvoisuusohjelmasta. Hyväksyttiin myös toimintakertomus ja tilinpäätös 2011.

Presidentinvaaleista käytiin kampanjapäällikkö Kirsi Syvärin alustuksen jälkeen palautekeskustelu.
Ville Niinistö muistutti miten tärkeää meidän kaikkien on oppia Pekan tavasta esiintyä! Sen tärkeitä elementtejä ovat kuuntelu ja nöyryys. Joka puolelta Suomea on mahdollista tulla mukaan muuttamaan maatamme ja maailmaa!

Ei kommentteja: