Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

maanantai 24. marraskuuta 2008

Kaksi luokkaa evakkoon ilkivallan vuoksi

Karamzinin koulun kahdessa luokkahuoneeessa ilmeni torstaina 20.11.08 vesivahinko. Vettä tuli kyseisiin luokkiin katon läpi. Paikalle hälytettiin välittömästi kiinteistönhoidosta vastaavat henkilöt ja korjaustyöhön ryhdyttiin heti. Kun kuulin ongelmasta, luulin että syysmyrsky olisi repinyt koulumme kattoa ja vahingot olisivat sen syytä. Höpö höpö!

Ongelma johtuu ilkivallasta. Katolla olevaan sadevesikaivoon on väkisin työnnetty puukappale, joka on aiheuttanut liitoksen irtoamisen putkessa. Irronneesta saumasta vesi pääsi rakenteisiin ja tuli luokkahuoneisiin. Joku on siis vasiten kiivennyt katolle mukanaan puukappale! Asiasta onkin ilmoitettu poliisille, joka ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin.

Nuoria ja lapsia on aikaisemmin kiipeillyt koulun katolle. Rehtorimme pyysi oppilaiden huoltajia keskustelemaan vakavasti lastensa kanssa siitä, mitä vaaroja katolle meno aiheuttaa. Suurin huoli on luvattomasti katolla liikkuvan oppilaan loukkaantuminen. Tämä ongelma osoittaa lisäksi, että opetusjärjestelyjä joudutaan muuttamaan ja myös taloudelliset haitat saattavat olla mittavia.

Taas peräänkuuluttaisin yhteisvastuullisuutta. Jos ohikulkijat näkevät lapsia luvattomissa puuhissa, pitäisi uskaltaa puuttua asiaan: puhutella ilkivallan tekijöitä, ottaa yhteyttä heidän koteihinsa tai poliisiin.

Ei kommentteja: