Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Nuoruuteni yliopisto ja Espoosta reilu

Lauantaina pääsin piipahtamaan Tampereelle jossa koin mukavia nostalgisia elämyksiä yliopiston käytävillä...

Miksi sitten liikuskelin siellä? Edustin Espooota Vihreiden Naisten kevätkokouksessa. Kuvassa pääsihteeri Sirpa Hertell ja puheenjohtaja Heli Järvinen.

Alakuppilan tuolit olivat entisenlaisia...
... ja kirjaston lukusali oli tallella.

Espoosta Reilun kaupan kaupunki

Reilun kaupan tuotteiden ystävänä oli mukava tietää, että Espoolle oli perjantaina myönnetty Reilun kaupan kaupungin arvonimi. Espoo on kolmas suomalainen kaupunki, joka saa arvonimen. Aikaisemmin arvonimen ovat saaneet Tampere ja Pori sekä Utajärven kunta. Arvonimen Suomessa myöntää Reilun kaupan edistämisyhdistys.

Reilulla Espoolla on päättäjien tuki. Syksyn budjettineuvottelujen yhteydessä kaupunginvaltuusto on päättänyt varata 8 000 euron määrärahan Reilun kaupan tuotteiden hankintaan. Tämän vuoden tammikuussa kaupunginvaltuusto on päättänyt hakea Espoolle Reilun kaupan arvonimeä.

Reilun kaupan tuotteet on otettu Espoon kaupungilla osaksi arkea. Niitä käytetään Espoo Cateringin yli 200 toimipisteessä; henkilöstöravintoloissa ja kahviloissa, vanhustenpalveluissa sekä päiväkodeissa ja kouluissa. Pelkästään kaupungin omissa tilaisuuksissa Reilun kaupan kahvia kuluu noin 715 000 kuppia vuodessa. Kahvin ja teen lisäksi kaupunki käyttää myös muita Reilun kaupan tuotteita muun muassa hedelmiä ja suklaata.

Arvonimi ei kuulu pelkästään kaupungin omalle organisaatiolle, vaan myös
Espoossa toimiville yrityksille ja yhteisöille. Hyvänä esimerkkinä ovat
espoolaiset seurakunnat, joista jo kolme on sitoutunut käyttämään Reilun
kaupan tuotteita. Jo lähes 60 elintarvikeliikettä myy Reilun kaupan
tuotteita, ja lähes 20 kahvilassa ja ravintolassa voi nauttia Reilun
kaupan tuotteita.

Pienet teot saavat aikaan hyvää!

Ei kommentteja: