Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

tiistai 3. maaliskuuta 2009

Espoon kulttuurilautakunnan päätöksiä

Kulttuurilautakunta päätti maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen tuntihinnasta 1.5.2009 alkaen. Päätös koskee työväenopiston omarahoitteista, työvoimapoliittiseen koulutukseen rinnastettavaa ja sitä täydentävää koulutustarjontaa. Kotoutumiskoulutus sisältää luku- ja kirjoitustaidon sekä suomen kielen opetusta. Lisäksi opiskelijat saavat tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, kulttuurista ja työelämästä. Koulutus kestää yhden lukuvuoden ja se rakentuu n. 4 kk:n opintojaksoista. Päätetyn tuntihinnan (0,20 euroa) mukaan yhden opintojakson kurssimaksuksi tulee 80 - 90 euroa; taulukkohinnan (0,98 euroa) mukainen kurssimaksu olisi n. 400 euroa. Monikulttuurisuuden edistäminen kuuluu työväenopiston tehtäviin ja maahanmuuttajat on yksi opiston keskeinen kohderyhmä. Työväenopisto on järjestänyt koulutusta maahanmuuttajille vuosittain n. 4000 - 5000 tuntia, mikä on 7 - 8 % oppilaitoksen vuosituntimäärästä. Päätös oli yksimielinen.






Lautakunta päätti myös yksimielisesti myöntää Espoo Ciné ry:lle 50 000 euroa elokuvatoiminnan käynnistämiseksi Kino Tapiolassa vielä tämän vuoden kuluessa. Asiasta keskusteltiin myös edellisessä lautakunnan kokouksessa. Elokuvateatteritoiminta on ollut katkolla viime vuoden kesästä lähtien. Kiinteistön omistaja saneeraa v. 1955 valmistuneen, arkkitehti Aarne Ervin suunnitteleman Kino Tapiolan ja Espoo Ciné tilan vuokraajana vastaa elokuva- ja muusta toiminnasta sekä nykyaikaisen esitystekniikan hankkimisesta. Elokuvateatteri tarjoaa tilaa myös muiden kulttuuriesityksien, seminaarien ja kokousten järjestämiseen. Kulttuurihistoriallinen Tapiolan miljööseen kuuluva tila säilyy alkuperäisessä tarkoituksessaan ja Espoo Cinéstä tulee elokuvafestivaali, jolla on oma elokuvateatteri ja ympärivuotista toimintaa.

Lautakunta päätti kaupunginkirjaston kesäajan aukioloajoista. Kesäkaudella 1.6. - 16.8.2009 kirjastojen aukioloaikoja supistetaan. Entressen kirjasto on ainoa, joka pitää ovensa avoinna myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Kirjastoautot eivät liikennöi eikä kotipalvelu toimi. Aukioloajoista tiedotetaan erikseen myöhemmin mm. yhteisellä esitteellä ja kirjaston verkkosivuilla.

Lautakunta myönsi kohdeavustuksia taide- ja kulttuurihankkeisiin. Keskustelu oli vilkasta ja monesta kohdasta jouduttiin äänestämään. Taloudellinen tilanne väijyi kaiketi takapiruna, koska avustuksien myöntämisessä oltiin sangen varovaisia ja niitä kohdennettiin tarkasti.

Muut asiat lautakunta päätti esityksen mukaan.

Yksityiskohtaisempia tietoja löytyy osoitteesta: www.espoo.fi > Hallinto ja päätöksenteko > Päätöksenteko > Lautakunnat > Kulttuurilautakunta > Esityslista ja pöytäkirjat.

Ei kommentteja: