Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Lomakuvia

Budapestissa satoi, vaikka tässä parlamenttitalon edustalla otetussa turistikuvassa aurinko paistaakin!

En ole aiemmin nänyt missään muualla tällaista taideteosta, jossa näkövammaiset voivat kosketella nähtävyyksiä. Vaikuttava elämys kosketella Budaa Pestin puolelta!

Olen käynyt Unkarissa monta kertaa. Tällä matkalla pääsin ensimmäistä kertaa Pyhän Tapanin basilikaan, jossa säilytetään hänen muumioitunutta kättään pyhäinjäännöskaapissa.

Pikku lahjatavaraliikkeessä oli tarjolla myös suomalaista lastenkirjallisuutta unkariksi. Myyjä, unkarilainen taideopiskelija, puhui sujuvasti suomea!

Taidekuva suojatiestä

Tyttäreni Iinan asunnon lähellä oli Unkarin vuoden 1956 kansannousun vaikuttava muistopatsas.

Matonpesu on kesällä mukavaa puuhaa. Kämmenniemen matonpesupaikalla oli taas hauska nähdä työnsä tulos. Räsymattojen kauneudesta pääsin myös ihailemaan Ilomantsissa, jossa oli esillä Katri Valan runojen säkeiden sävyyn kudottuja kauniita räsymattoja.

Vanhat kirjat vetivät Vammalaan. Samalla oli hienoa päästä ihailemaan Tyrvään ja Sastamalan keskiaikaisia kivikirkkoja. Tyrvään kirkon tuhopolton jälkeiset kunnostustyöt ovat vielä kesken, mutta Sastamalassa pääsimme nauttimaan kirkon tunnelmasta.


IBBY Finlandin Lennä lennä pääskynen -hanke tukee kenialaistyttöjen koulunkäyntiä ja Osiri Beachin kirjastoa. Aiemmin Helsingin Annantalossa esillä ollut näyttely on nyt näytteillä Tampereella, Nekalan kirjastossa. Kuvassa ystäväni kirjastonhoitaja Marketta Könönen.

Hankkeesta lisää: http://www.ibbyfinland.fi/7

Ei kommentteja: