Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 9. elokuuta 2009

Kesäkurpitsaa...

Kesän mainio kesäkurpitsakakku

3 dl luomusokeria
2 luomukananmunaa
5 dl kesäkurpitsaraastetta
4 dl vehnäjauhoa
2 dl spelttijauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl reilun kaupan kaakaojauhetta
2 dl rypsiöljyä

nokare voita tai margariinia
korppujauhoa vuokaan

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Mittaa sokeri, kananmunat, kesäkurpitsaraaste, rypsiöljy ja kuivat aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja leivitä korppujauholla kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa kunnes kakku on kypsä ja irtoaa reunoista.


Otetaan mitä on -keitto

2 litraa vettä
4 pienittyä valkosipulin kynttä
1 kuutioitu sipuli
pilkottuja sipulinvarsia
muutama oksa lipstikkaa eli liperiä
1 litra kuutioitua kesäkurpitsaa
1 pienitty kukkakaali
1 kuppi punaisia linssejä
1 purkki tomaattimurskaa
ketsuppia
timjamia
currya
chiliä
merisuolaa
(kermaa)

Mausta maun mukaan - keitto saa olla aika tulinen. Keittele kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista nesteen määrä - lisää tarvittaessa vettä. Tästä tulee melko iso annos. Tähteeksi jääneen keiton voi soseuttaa ja lurauttaa joukkoon kermaa.

Ei kommentteja: