Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Kulttuurin avustusperiaatteet uusiksi

Kulttuurilautakunnan kokous oli tänään Sello-salin lämpiössä. Kokouspaikan varaaminen osoittautui koomiseksi: istuimme Sellosalin lämpiössä kokoustamassa kahvilan kolistellessa ja kilistellessä, pian paikalle alkoi ilmestyä konserttiin tulevaa yleisöä...ja kulttuurilautakunta evakuoitiin Akseli-saliin.

Vastoinkäymisistä huolimatta lautakunta hyväksyi 1.11.2009 voimaan tulevat avustusperiaatteet yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti. Ensi vuoden kohdeavustusten suuntaamisen linjaukset sekä säännöllistä toiminta-avustusta saavien puitesopimukset tuodaan lautakunnalle päätettäväksi joulukuun kokoukseen. Kulttuurilautakunnan avustusperiaatteet koskevat sekä kaupunkikulttuurin että vapaan sivistystyön tulosyksiköissä valmisteltavia avustuksia.

Toiminta-avustukset ovat haettavissa kerran vuodessa huhtikuun loppuun mennessä. Lautakunta myöntää tukea taiteen perusopetuksen oppilaitoksille, ammattimaisesti johdetuille taide- ja kulttuuripalveluja tuottaville organisaatioille sekä kulttuuri-, sivistys- ja kotiseutuyhdistyksille. Kohdeavustusta myönnetään kulttuurihankkeille, ammattitaiteilijoille ja kulttuurihistoriallisiin korjauskohteisiin.

Kohdeavustusta voi hakea kahdesti vuoden aikana, sen voi käyttää hakuvuoden tai seuraavan vuoden aikana hakemuksen mukaiseen toimintaan. Avustusperiaatteilla halutaan turvata espoolaisten taide- ja kulttuurilaitosten pitkäjänteinen toiminta sekä tarjota mahdollisuus uusille, innovatiivisille kulttuurihankkeiden toteuttajille.

Ei kommentteja: