Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Tule hyvä kakku!

Etsiskelin netistä kesäkurpitsakakkuohjetta. Ohjeen lähettäjä oli maistanut aivan ihanaa kesäkurpitsakakkua. Hän oli saanut ohjeen ihanalta "vanhalta" rouvalta, joka toi kakun palstaviljelijöiden syysjuhlaan. Koska itse olen ennen vanhaan asunut Espoossa Puutarhurintiellä, tämä ohje tuntui erityisen houkuttelevalta.

Puutarhurin kesäkurpitsakakku

- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 125 gr sulatettua voita
- 3 dl raastettua kesäkurpitsaa
- 1 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhoa
- 1 dl hasselpähkinöitä


Onneksi huomasin leipomisvaiheessa, että tästä ei tule hyvää kakkua, koska ohjeesta on unohtunut jotain hyvin tärkeää: jauhot.

Niinpä lisäsin itse 3 dl vehnäjauhoja taikinaan.

Ohjeessa neuvotaan vaahdottamaan munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva. Lisää kurpitsaraaste. Sekoita mausteet, leivinjauhe, vehnäjauho ( tässä kohtaa siis kuitenkin mainitaan sellainenkin aines!) ja pähkinät ja lisää taikinaan. Ohjeen kirjoittaja neuvoo: Paista 175 % (sopivaksi katsomasi aika).

Korjaus: Kakkua ei siis ei siis paisteta 175-prosenttisesti vaan 175:ssä asteessa !!!

Itse jätin pähkinät pois.

Tuli hyvä kakku!

Ei kommentteja: