Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 8. toukokuuta 2008

Leppävaaran plussat ja miinukset

Espoon Vihreiden aluejärjestö Suur-Leppävaaran Vihreät eli Sulevi teki huhtikuun lopulla Leppävaaran maalaismarkkinoilla mielipidekyselyn, jossa markkinaväki sai vastauspalkkana paikan päällä valmistettuun kierrätyspurkkiin istutetun auringonkukan kasvatettavakseen.



Kyselystä ilmeni, että varsin monet ovat tyytyväisiä Leppävaarassa asumiseen. Alueen palveluja ja liikenneyhteyksiä pidettiin hyvinä. Eniten kritiikkiä sai liian tiivis rakentaminen.

Leppävaara – hyvät palvelut, hyvä paikka asua

Vastanneista 77% piti Leppävaaraa hyvänä paikkana asua. Vain 3 % arvioi alueen huonoksi asuinpaikaksi ja loput 20% vastanneista piti Leppävaarassa elämistä sekä hyvänä että huonona.

Tiedusteltaessa Leppävaaran parhaita puolia peräti 64% vastaajista mainitsi alueen hyvät palvelut. Myös 34% kiitteli alueen hyviä liikenneyhteyksiä. Monipuolisia liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia piti 23% vastanneista Leppävaaran parhaimpina puolina.
Viheralueita ja luontoa arvosti 15% mielipidetiedusteluun osallistuneista.


Mikä Leppävaarassa asumisessa oli pahiten vialla?

Liian tiivis rakentaminen nousi kyselyn eniten ärsyttäväksi asiaksi (32%). Joka neljäs vastanneista mainitsi alueen pahimmaksi asiaksi liikenteen melun ja huonon ilman ongelmat.

Lähes 20% harmitteli sitä, että alueella on varsinkin iltaisin levotonta, koska Leppävaarassa on liikaa syrjäytyneitä. Muutenkin epäsiisteys, roskat, töhryt tai ympäristön rapistuminen oli 16%:n mielestä pahinta. Viheralueiden huonoon kuntoon sekä siihen, että alueella on liikaa kiveä ja liian vähän vihreää, kiinnitti joka kymmenes vastaaja huomiota. Saman verran ärsytti hiihtoputki ja huvikeskus.

Joukkoliikenne sai myös jonkin verran risuja. Vastanneista 7 % mainitsi mm. Sellon huonot joukkoliikennejärjestelyt tai huonot kulkuyhteydet Vantaalle yleisillä kulkuneuvoilla.

Ei kommentteja: