Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

tiistai 2. helmikuuta 2010

Tieto kantaa tietokantaa päivittäessä

Tänään oli jo perinteiseksi muodostunut Espoon lastenkirjastonhoitajien ja Netlibris-mimmien yhteinen kirjatarjottimien tietokantojen päivittämispäivä. Teimme ahkerasti töitä Sellon kirjaston tietokonesalissa ja saimme aikaan monenlaisia uudistuksia, vaikka vielä jäi pajon töitä varastoon.

Huomasin itse, miten IBBY Finlandin lastenkirjallisuuden edistämistoiminnan kautta syntynyt tietotaito auttoi näissä talkoissa. Kun tutustuu laajasti koko lasten- ja nuortenkirjallisuuteen IBBY Finlandin arvostelulautakunnan työskentelyssä sekä Virikkeitä-lehden toimituskunnan jäsenenä sekä artikkeleiden että arvostelujen kirjoittajana, pystyy hyödyntämään osaamistaan myös Netlibriksen kirjatietokannan parantamisessa ja päivittämisessä.

Kävin sitten vielä hakemassa työterveysasemalta sikainfluenssarokotuksen. Ei jonoja, hienosti organisoitu piikityssessio. Tosin vielä parempi olisi ollut, että meidät opettajat olisi rokotettu kouluilla samaan aikaan kuin lapset. Nyt piti matkustella piikin perässä, menomatka kirjastonhoitajan kyydissä ja paluumatka VR:n lumen vuoksi huonosti kulkevilla junilla. Mutta onnistuihan sekin...

Ei kommentteja: