Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 21. toukokuuta 2009

Kaupungin tiedote ja kultturilautakunnan pöytäkirja


Ajanmukaisen, tieteellisen Espoon historiateoksen kirjoittaminen saa kannatusta


Kultturilautakunta kannattaa Espoon historian kirjoittamista ja historiatoimikunnan perustamista asiasta tehtyyn valtuustoaloitteeseen antamassaan lausunnossa.

Lautakunnan mukaan oman kaupungin historian tuntemus on yksi kuntalaisten ja kaupungin identiteetin rakentumisen tekijöistä. Espoon historian tutkimus- ja kirjoitustyön aloittaminen on tarpeen, sillä Espoolta puuttuu uuteen tietoon perustuva kaupungin historia. Lautakunta puoltaa myös historiatoimikunnan perustamista, tähän rahoitus tulisi varata jo vuoden 2010 alusta. Espoon kaupunginmuseo on halukas laatimaan yksityiskohtaisemman esityksen historiahankkeen aikatauluksi ja sisällöksi. Espoon historian tutkimustyötä voidaan hyödyntää myös kaupunginmuseon uuden, kaupungin historiasta kertovan näyttelyn suunnittelussa.

Lisäksi lautakunta esittää, että samassa yhteydessä käynnistetään koulujen historian opetusta ja kotiseutuopetusta tukevan sähköisen oppimateriaalin kokonaisuuden suunnittelu ja että historiatoimikuntaan valitaan yksi jäsen kulttuurilautakunnasta.

Kulttuurilautakunnan avustusperiaatteet

Tämä oli lautakunnan kokouksen tärkein asia. Lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän muutetun esityksen mukaisesti kehottaa vapaan sivistystyön ja kaupunkikulttuurin tulosyksiköitä valmistelemaan avustusperiaatteet siten, että ne ovat keskenään yhteensopivia ja ottavat huomioon tulosyksiköiden ominaispiirteet. Asian valmistelua varten perustetaan työryhmä, jossa on kokonaisuuden kannalta riittävä asiantuntemus ja joka työskentelynsä aikana kuulee asianosaisia. Esitys työryhmän kokoonpanoksi tuodaan lautakunnan hyväksyttäväksi kesäkuun kokoukseen.

Lautakunta päätti pienin muutoksin myöntää kohdeavustuksia espoolaisille yhteisöille ja työryhmille sekä lasten ja nuorten taidekasvatusprojekteihin.

Muut asiat lautakunta päätti esityksen mukaan.

Kulttuurilautakunnan esityslista löytyy osoitteesta: www.espoo.fi > Hallinto ja päätöksenteko > Päätöksenteko > Lautakunnat > Kulttuurilautakunta > Esityslista ja pöytäkirjat.

Espoon kaupunki Pöytäkirja TARKASTETTU
Kulttuurilautakunta 4 / 2009

Kokousaika
14.05.2009 torstai, klo 17.20 - 20.25

Kokouspaikka
Työväenopisto Leppävaara, Vanha maantie 9, 02650 Espoo

Saapuvilla olleet jäsenet

Lumme Jasminiitta , puheenjohtaja
Falkenstedt Kristina
Garam Lajos
Grönholm Bo
Mattila Veli-Pekka
Balk Mirjami
Schröder-Wikberg Gunn-Britt
Siberg Heli, poissa klo 17.55 - 18.35 § 6 käsittelyn ajan,
poistui klo 20.20 § 7
Suntio Hannu
Tiainen Jani
Toltti-Loikkanen Arja
Volotinen Teresia , poissa klo 17.55 - 18.35 § 6 käsittelyn ajan
Yusuf Said

Muut saapuvilla olleet

Pitkälä Aulis, sivistystoimen johtaja
Rantala Piia, vapaan sivistystyön tulosyksikön johtaja
Dolivo Georg , kulttuurijohtaja
Sormunen Sini, kulttuurilautakunnan tiedotuksesta vastaava
Junnila Hannele, sihteeri

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja tarkistettu ja hyväksytty 19.5.2009 Veli-Pekka Mattila

Pöytäkirjan nähtävänäolo

31.12.2008 julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä 22.5.2009 sivistystoimessa osoitteessa Kamreerintie 3 B, 8. krs, Espoon keskus.

Ei kommentteja: