Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

maanantai 28. syyskuuta 2009

Asukasfoorumitoimintaa suunnittelmassa

Asukasfoorumitoiminnan tavoitteena on

* edistää asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia
* edistää asukkaiden oma-aloitteista asioiden hoitoa, valmistelua ja suunnittelua
* edistää asukkaiden omatoimista toimintaa alueen viihtyisyyden ja palvelujen kehittämiseksi
* luoda mahdollisuuksia asukkaiden keskinäiselle yhteistoiminnalle
* edistää asukkaiden aktiivisuutta ilmaista näkemyksensä tärkeistä hankkeista ja kehittämissuunnitelmista asioiden valmisteluvaiheessa.

Espoon asukasfoorumitoiminta on käynnistynyt valmisteluryhmien valinnalla seitsemälle suuralueelle. Kiinnostuneita hakijoita oli kiitettävän runsaasti.
Alueelliset asukasfoorumit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa käsitellään oman alueen toimintaan, suunnitteluun ja asumisviihtyvyyteen liittyviä asioita. Asukasfoorumien järjestämisestä vastaavat kullekin suuralueelle nyt nimetyt valmisteluryhmät. Valmisteluryhmät kutsuttiin elokuussa informaatio- ja perehdytystilaisuuteen valtuustotalolle, jonka yhteydessä Suur-Leppävaaran asukasfoorumin suunnittelu aloitettiin.

Suur-Leppävaara asukasfoorumitoimintaa suunnittelevat: Pia Aarrekivi, Erkki Björnman, Anja Jelonen, Antero Johansson, Teija Koskinen, Erkki Mattila, Matti Metsäranta, Riitta Pajari, Annikki Pirnes, Juha Sarvaranta, Jorma Sinisalo, Raili Suitiala, Teresia Volotinen ja Sinikka Väisänen. Ensimmäisen kokoontumisen puheenjohtajuuden hoiti Pia Aarrekivi ja minä toimin sihteerinä.

• Valmisteluryhmän puheenjohtajaksi valittiin Teija Koskinen
• Valmisteluryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin Matti Metsäranta.
• Valmisteluryhmän sihteeriksi valittiin Riitta Pajari.

Keskustelua käytiin aluefoorumeiden periaatteista edistää yhteisöllisyyttä, kuntalaisten viihtyvyyttä asuinalueellaan sekä verkottuminen eri tahojen kanssa.

Ryhmä voi kommunikoida kätevästi kokousten välillä sähköpostin avulla. Asukasfooruminen toimintarungon luominen sekä valmisteluryhmän toiminnasta tiedottaminen nostettiin tärkeiksi asioiksi samoin kuin yhteydenpito eri alueiden asukasfoorumien puheenjohtajien välillä.

Nyt kokoonnuimme toisen kerran Ruusutorpan koululla, jossa suunnittelu ja ideointi jatkui innokkaasti. Jatkamme suunnittelua sekä kasvotusten että verkossa.

Ei kommentteja: