Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Kulttuurilautakunta Pikku-Aurorassa

Meijerikoulun seinän remontti on piikikkäässä vaiheessa


Kuulimme ennen kulttuurilautakunnan kokousta intendentti Yvonne Godhwanin mielenkiintoisen katsauksen Träskändan kartanon ja Aurora Karamzinin perustaman meijerikoulun historiasta sekä Taidetalo Pikku-Auroran toiminnasta. Netissä voi tutustua taidetalon ajankohtaisiin tapahtumiin osoitteessa: http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;16568;37615;16586

Remontti etenee myös tilanhoitajan talossa, jonne suunnitellaan taiteilijaresidenssitilojakin

Kulttuurilautakunta kokoontui 25.8. Pikku-Aurorassa, joka on minulle erittäin rakas paikka siksi, että olen asunut vuosia Järvenperässä ja tutustunut Pikku-Auroran toiminnan elämyksellisyyteen, koska olen opettajana Karamzinin koulussa.

Siteeraan suoraan kulttuurilautakunnan vastausta musiikkia opiskelevien lasten tasavertaisesta kohtelusta tehtyyn valtuustokysymykseen.

Lautakunta antoi lausuntonsa valtuustokysymykseen lasten tasavertaisen kohtelun varmistamisen toimenpiteistä. Kysymyksen allekirjoittaneiden mukaan tasavertaisuuden toteutumista Espoossa estävät oppilaitosten saamat taloudelliset tuet, toisistaan poikkeavat opetusohjelmat sekä kaupungin sisäiset alueelliset erot.

Lautakunta on myöntänyt 6 musiikkioppilaitokselle toiminta-avustusta tälle vuodelle yhteensä 3,2 milj. euroa. Tuen saajien joukossa on sekä musiikin laajan että yleisen oppimäärän opetusta antavia oppilaitoksia.

Valtakunnallisesti kuntien rahoitus musiikin opetuksessa kohdistuu pääsääntöisesti laajan oppimäärän opetusta antavien oppilaitosten tukemiseen. Espoon kaupungin linjaus on valtakunnallisen käytännön mukainen. Näiden oppilaitosten oppilasmaksut on rahoituspohjan ansiosta kyetty pitämään suhteellisen edullisina. Oppilaitokset myös kehittävät toimintamuotoja voidakseen tarjota musiikkikasvatusta yhä useammalle.

Lautakunta on halunnut turvata vakiintuneen opetuksen jatkumisen, mutta uusiakin oppilaitoksia on saatu tuen piiriin. Espoossa toimii myös sellaisia yksityisiä yleisen oppimäärän opetusta antavia musiikkioppilaitoksia, joiden opetussuunnitelmat lautakunta on hyväksynyt, mutta jotka eivät ole hakeneet kaupungin avustusta. Taiteen
perusopetuksen alueellinen kattavuus mainitaan omana kohtanaan lautakunnan viime vuonna hyväksymissä tulevissa taiteen perusopetuksen toimintalinjauksissa.

Lautakunta päättää avustusten periaatteista ja niiden myöntämisestä. Avustusperiaatteiden uudistustyö on meneillään ja ensi vuoden avustuksista päätettäessä noudatetaan uusia periaatteita.

Myös muut asiat lautakunta päätti esityksen mukaan. Esityslista ja pöytäkirja ovat luettavissa espoo.fi -sivustoilta.

Ei kommentteja: