Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Puheeni Vihreän liiton puoluekokouksessa 23.5.2010


Viime aikoina on yleisönosastoissa ja täällä Vihreiden puoluekokouksessakin keskusteltu poikien ja miesten syrjäytymisestä. Maalarilinjoille pyrkineet ”kympin tytöt” on syyllistetty – ja myös jopa opetushallituksen henkilökunta, koska se ei koostu virkamiehistä vaan –naisista.

Toimin itse erityisopettajana ja olen varhaisen tuen kannattaja kaikille lapsille, joilla on oppimisvaikeuksia tai jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Tuen tarjonta tytöille ja pojille ei siis mene ”fifty fifty”, vaan pikemminkin yhdenvertaisuuslakiin perustuen – eli tuen tarpeen mukaan. Erityistukea saavista oppilasta on valtaosa poikia, arviolta noin 70 prosenttia tai enemmän.

Opetusta saa ja pitääkin arvostella. Sen laatu ei voi olla mitattavissa kuitenkaan opettajan sukupuolen perusteella, kuten joissakin kannanotoissa ja yleisönosastokirjoituksissa on esitetty. Kouluttautuminen on avain yhteiskunnan onneen. Elinikäinen oppiminen on tärkeää – myös meille onnellisuuspuolueen miehille ja naisille.

Lopettakaamme siis ”kympin oppilaiden” mollaaminen ja arvostelkaamme minkä tahansa ammattikunnan tekoja tekoina, ei tekijöiden sukupuolen perusteella!

Ei kommentteja: