Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 24. huhtikuuta 2008

HYVÄ KAUPPA - PAREMPI MAAILMA

Vihreillä oli HOK-Elannon vaaliessa tällaisia teemoja:


1. Oikeus vihreisiin valintoihin - Enemmän reilun kaupan tuotteita, luomua ja lähiruokaa - Vähemmän jätettä ja tehokkaampaa kierrätystä jo kaupassa - Paremmin eläinten hyvinvoinnin huomioivia tuotteita - Vihreät valinnat kilpailutekijäksi!

Kommenttini: Kuluttajina meillä on jatkuva oikeus "äänestää" suosimalla reilun kaupan tuotteita, luomua ja lähiruokaa. Olen kuluttajana aika valikoiva, sillä noudatan kala-kasvisruokavaliota, jonka takia ruoan hyvä laatu on tärkeää.




2. Ei autokaupungille - Ruokakaupat lähelle koteja - Helppo tulla bussilla, junalla ja polkupyörällä - Vaivattomasti pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa


Kommenttini: Espoossa tarvittaisiin parempaa joukkoliikennettä sekä parempia pyöräteitä - ja enemmän lähikauppoja! Nykyisin useilla alueilla on niin pitkä matka kauppaan, että autoa joutuu käyttämään ostoskassina.


3. Ilmastonmuutos kuriin kaupassa - Asiakkaille tietoa tuotteiden ilmastovaikutuksista - Kaupat ja ravintolat energiansäästökuurille - Edelläkävijä suosii uusiutuvaa energiaa: mieluummin mukana tuulipuistossa kuin Fennovoimassa.

Kommenttini: Ilmastonmuutosta vastaan voi ja pitää taistella sekä järeästi että PIENIN ARJEN KEINOIN!


4. Reilut pelisäännöt - Reilut työehdot ravintoloissa, myymälöissä ja S-pankissa - Tasa-arvo-ohjelma työkaluksi - Avoin hallinto on myös asiakasomistajan etu.


Kommenttini: Reilut pelisäännöt pätevät muuhunkin kuin HOK-Elannon toimintaan. Reilut pelisäännöt Espoon kehittämiseen!

Ja kiitos vielä kaikille, jotka annoitte minulle äänenne HOK-Elannon edustajiston vaaleissa. Ääniä keryi 79! Valitettavasti se ei minun kohdallani riittänyt edustajistoon. Vihreät saavuttivat kuitenkin HOK-Elannon vaaleissa historiansa parhaan tuloksen. HOK-Elannon valtuuskunnassa on nyt kahdeksan vihreää edustajaa.

Ei kommentteja: