Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Opetusalan haasteita

Opetusalan ammattijärjestön ja Kotilieden teettämä tuore selvitys kertoi, että vain joka viides luokanopettaja valitsisi uudelleen opettajan työn. Puolet alakoulun miesopettajista ja reilu kolmannes naisopettajista harkitsee ammatin vaihtoa.

Olen toiminut erityisopettajan virassa Espoossa vuodesta 1984. Olen huomannut koulumaailmassa samansuuntaisia tuntemuksia, mutta hämmästyin kuitenkin näin hälyyttävistä tuloksista. Tutkimuksen mukaan opettajien suurimmat uupumuksen aiheuttajat ovat ryhmäkoon suuruus ja oppilaille annettavan ajan puute. Meillä Espoossa tämä ongelma varmasti korostuu erityisesti.

Tutkimuksesta ilmeni, että moniammatillisen yhteistyön vaatimukset ovat kasvaneet. Se vie myös entistä enemmän aikaa, ja kuormittaa opettajia. Pidän kuitenkin yhteistyötä erittäin tärkeänä - sen merkitys kasvaa koko ajan.

Olen kouluni kautta ollut mukana Espoon kaupungin Verkostot lapsen siirtymävaiheessa -pilottihankkeessa Se on yhteistyöhanke, jossa on mukana toimijoita lapsen elämän eri alueilta. Hankkeen tavoitteena on edistää yhteistyötä perheiden, neuvolan, päivähoidon, koulun, kouluterveydenhuollon, iltapäivätoiminnan ja seurakunnan välillä. Hankkeessa kannustetaan vanhempia yhteistyöhön lapsen elämän tärkeiden toimijoiden kanssa. Vanhemmille annetaan mahdollisuus tutustua toisiinsa sekä jakaa kokemuksiaan samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa. Pidän tällaista hanketta todella hyödyllisenä, ja vaikka se vie aikaa, se myös antaa uusia ajatus- ja toimintamalleja.

1 kommentti:

database kirjoitti...

OUR SITES-

www.ngosamachar.com
www.ngosamachar.in
www.ngosamachar.org
www.ngosamachar.co.in
www.ngosamachar.net
www.ngosdirectory.com
www.ngoprojects.org
www.ngoprojects.net
www.ngoprojects.info
www.ngoprojects.co.in
www.ngoprojects.in
www.ngoprojectreports.com
www.ngoguidelines.com
www.ngosguideline.com
www.ngosfunding.com
www.ngodatabase.com
www.ngoregistration.com
www.ngoswebsite.com
www.ngoannualandauditreports.com
www.ngosconsultancy.com
www.foreignfundingagencies.com
www.educationalprojectreports.com
www.industrialprojectreports.com
U.M.NAIDU-
MAIL-CONTACT@NGOSAMACHAR.ORG
NGOSAMACHAR@YAHOO.CO.IN