Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Netlibristelyä


(Netlibriksen logo: Jukka Lemmetty)


Olen ollut lähes alusta lähtien virtuaalikouluhankkeessa nimeltä Netlibris. Netlibris-hanke alkoi Espoosta opettaja Minttu Ollilan kehittämästä Matilda-nimisestä telemaattisesta kirjallisuuspiiristä vuonna 1996, jonka kehittäjäryhmään pääsin mukaan. Opetushallitus rahoitti hanketta vuoteen 2007 saakka. Nyt Netlibris seisoo omilla jaloillaan ja toimii kunkin mukana olevan kunnan rahoituksella.

Netlibris on verkossa toimivien kirjallisuuspiirien yhteisnimi. Tapiiri on esi- ja alkuopetuksen, Kumi-Tarzan 3.- ja 4.-luokkalaisten, Matilda 5.- ja 6.-luokkalaisten ja Sinuhe yläasteiden ja Odysseia lukioiden kirjallisuuspiiriverkko. Lisäksi on räätälöityjä kirjallisuuspiirejä suomea toisena kielenä opiskeleville sekä erityisopetuksen piirissä oleville, joiden kehittämistyössä olen myös ollut mukana.

Olen kehittämistyön ohella yli kymmenen vuoden ajan ohjannut kouluni Matilda-kirjallisuuspiiriä. Netlibriksen keskeisin työtapa on verkossa käytävä kirjallisuuskeskustelu, jossa samaa kirjaa lukevat oppilaat keskustelevat kirjan herättämistä ajatuksista. Tänä vuonna monet oppilaistani ovat olleet myös innolla tekemässä juttuja Kirjaverkkari-verkkolehteen, jonka päätoimittajuus siirtyy vastuulleni ensi lukuvuonna.

Nettiosoitteita:

www.netlibris.net

http://www.edu.fi/oppimateriaalit/netlibris/kirjaverkkari.htm



Ei kommentteja: