Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

maanantai 11. elokuuta 2008

Koulun alkuun yksi päivä - mediakatsaus jatkuu

Ykköset, kymmenet, sadat, tuhannet... kymmenjärjestelmävälineistö odottaa taas käyttäjiään!

Ei ole suinkaan sattuma, että opettajiin kohdistuva kritiikki nousee koulun alkaessa esiin. Tänään lukiolainen antaa (kuten eilen uumoilinkin!) nössöille opettajille neuvoja Hesarin mielipidepalstalla. Ei kuulemma saisi kaveerata eikä lepsuilla. Juttu alkaa näin: "Opettaja lyö opetuksen leikiksi "perjantain kunniaksi", katsoo läpi sormien maanantaiaamun myöhästyneitä ja hyväksyy poissaolosyyksi alennusmyynnit tai kampaajan." Lukiolainen lopettaa mielipidekirjoituksensa: "Opettajat, tarttukaa uuden lukukauden kunniaksi tomerammin karttakeppiinne, vaalikaa auktoriteettianne ja innostakaa oppilaita todelliseen opiskeluun, niin kuin ette olisi koskaan uskoneet kehtaavanne."

Kritiikin lisäksi lehdessä luodaan ostospaineita. Helsingin Sanomien kaupunkiosaston otsikko kertoi näet, että "Koulua varten shoppailu tapahtuu huolella". Pojat ovat tyttöjä vaativampia asiakkaita, lehti paljastaa. Haastattelussa tavaratalon myyjä mainitsi nimeltä merkit, joita nuortenosastolla asioivat pojat vaativat. Toimittaja Tiainen olisi kyllä voinut jättää tuollaisen tekstimainostempun tekemättä valtakunnan suurimman lehden sivuilla. Hyh, hyh! Jutun lopussa sanottiin, että Helsingissä kirppikseltä löytää halvalla vaatteita. Ehkäpä lehdessä toivottiin, että kirppismainoksiakin saatasiin lisää.

Länsiväylä, Espoon ilmaisjakelulehti, suuntasi sunnuntain numerossa lukijoiden huomion iloiseen koulunalkuun, ja antoi pääkirjoituksessaan autoilijoille ohjeita ekaluokkalaisten matkan turvaamiseksi. Kiitos, Länsiväylä postiivisista kirjoituksista!

Ei kommentteja: