Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

perjantai 30. tammikuuta 2009

Reilumpi Espoo

Espoon Vihreät Naiset tarjoavat tilaisuuksissaan reilun kaupan tuotteita, kuvassa kirjallisuuspiiri tutustuu Hösmärinpuiston kouluun

ESPOO PÄÄTTI HAKEA REILUN KAUPAN KAUPUNGIN ARVONIMEÄ


Valtuusto päätti kokouksessaan 19.1. hakea Espoolle Reilun kaupan kaupungin arvonimeä. Vuoden 2009 talousarvioon on varattu määräraha Reilun kaupan kahvin ja teen hankinnasta aiheutuvien kustannusten kattamiseen. Espoo Catering käyttää tänä vuonna ainoastaan reilun kaupan kahvia ja teetä.

Reilun kaupan kaupungin arvonimen saaminen edellyttää kaupungilta aktiivista otetta Reilun kaupan tuotteiden käytön lisäämiseksi. Kaupungin on nimettävä edustaja Reilun kaupan kaupungin kannatustyöryhmään ja järjestettävä info-piste esimerkiksi kirjastoon tai yhteispalvelupisteeseen. Jatkossa kaupunki osallistuu myös Reilun kaupan viikkoihin kerran vuodessa.

Kaupungin toimien lisäksi arvonimen saaminen edellyttää, että 50 espoolaista yritystä tai yhteisöä sitoutuu käyttämään reilun kaupan kahvia ja teetä.

Reilu Espoo –kampanjaryhmä jatkaa työtään, jotta myös tämä kriteeri täyttyisi kevään aikana. Yritysten ja yhteisöjen haastaminen reilun kaupan kahvin ja teen käyttäjiksi on nyt helpompaa, kun kaupunki on päätöksellään näyttänyt hyvää esimerkkiä.

Reilun kaupan kahvia ja teetä käyttävät espoolaiset yritykset ja yhteisöt voivat ilmoittautua mukaan Reilu Espoo –kampanjan verkkosivuilla www.repu.fi/espoo. Sivuille on koottu lista jo mukana olevista tahoista. Tervetuloa mukaan tekemään Espoosta reilumpi kaupunki!

Ei kommentteja: