Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Taitoluistelun tähtihetkiä

Kuluneena viikonloppuna on ollut ilo seurata suomalaisen taitoluistelun juhlaa. Taitoluistelun euroopanmestaruuskisat ovat tarjonneet jännityistä ja iloa erityisesti meille espoolaisille, jotka olemme pitäneet peukkuja upealle tähtiluistelijallemme Laura Lepistölle. Uskon, että saavutettu euroopanmestaruus on erityisen mieleenpainuva myös Lauralle, kun hän sai voittaa mestaruuden suomalaisyleisön raikuvien kannustushuutojen tahdittamana.

Minulla on ollut suuri ilo seurata Laura Lepistön kehitystä jo pitkään, sillä olin Espoon Jäätaiturien hallituksessa silloin, kun Laura aloitti pikku tenavana pitkän tiensä taitoluistelun huipulle. Muistan oikein hyvin hänen ensi liukunsa jäällä. Olen myös ollut Lauran tuutorina ala-asteen oppilaiden espoolaiskoulujen Netlibris-kirjallisuuspiirissä.

Taitoluistelun euroopanmestaruus on vaatinut mielettömän määrän treeniä, ja tiedän, että Lauralla on ollut tukenaan taitoluisteluun vahvasti sitoutunut perhe, innostava ja taitava valmentaja, yhteiseen hiileen puhaltava taitoluisteluseura Espoon Jäätaiturit sekä taitoluisteluliitto, joka tukee lahjakasta luistelijaa.

Silloin, kun olin 90-luvulla Espoon Jäätaiturien hallituksessa, saimme jatkuvasti taistella jäävuoroista, vaikka meillä jo tuolloin oli seurassa taitoluistelun naisten sarjan suomenmestareita. Toivottavasti ei enää! Huippuluistelijat tarvitevat harjoitteluunsa paljon jäätä, ja seuran on pystyttävä tarjoamaan jäävuoroja kaiken tasoisille luistelijoille.

Ja tietenkin tarvittaisiin paljon enemmän yleisöluisteluaikojakin, kun ulkojäitä voi käyttää entistä vähemmän.

Onnittelut Laura Lepistölle ja Espoon Jäätaitureille!

Ei kommentteja: