Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

KOULUTUS- JA VAIKUTTAMISSEMINAARIN tunnelmia


Terveiset aurinkoisesta Tukholmasta! Espoon ja Kauniaisten opettajien ammattiyhdistys EKOAY järjesti 5.-7.10.2012 KOULUTUS- JA VAIKUTTAMISSEMINAARIN, johon osallistuin Karamzinin koulun yhteysopettajan roolissa sekä samalla kuntavaaliehdokkaana.      

Seminaanrin avajaissanat  lausui EKOAYn puheenjohtaja Heli Haaro. Seuraavaksi oli varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtajan, kokoomuksen Marika Niemen puheenvuoro, jossa hän toi esiin tulevan vuoden tiukan budjetoinnin haasteita. Hän ei monen muun Espoossa vaikuttavan valtuutetun tai opetuslautakunnan jäsenen tavoin osallistunut itse seminaarimatkaan, vaan tuli laivalle vain pitääkseen puheensa.


Työsuojeluvaltuutetut Jari Nummela ja Pekka Pikkarainen esittelivät Espoon koulujen sisäilmaselvitystä sekä puhuivat sairauspoissaoloista ja henkilöstöeduista. Onnistuin voittamaan kuvassa näkyvän hauskan lippiksen, koska tiesin mitä päivää perjantaina vietettiin, Maailman opettajien päivää! Lippalakissa lukee Älä jätä aivoja narikkaan (lisää tietoja www.viisaastivesilla.fi).


 


 Espoon opetustoimi nyt ja tulevaisuudessa oli opetustoimenjohtaja Kaisu Toivasen ja hallintopäällikkö Tapio Erman aiheena.

Periinteiseen päättäjädeittiin osalltuivat kaikki seminaarilaiset siten, että eri puolueiden päättäjät ja opettajaehdokkaat muodostivat eri puolella kokoussalia pisteitä, joissa koulujen yhteysopettajista koostuva seminaariväki kiersi keskustelmassa Espoon kouluihin tai opetukseen liittyvistä asioista SWOT-analyysin pohjalta kolmessa eri pisteessä. Lopuksi kukin ryhmä esitteli fläppejään. Itse olin Vihreiden pisteessä yhdessä kaupunginvaltuutettu Marjo Matikan sekä Espoossa kuntavaaliehdokkaina olevien opettajien Marjut Tenkasen ja Aki Saariahon sekä Helsingissä ehdolla olevan espoolaisopettaja Hannu Tuomisen kanssa.

Lauantaina laivan paluumatkalla kuuulimme OAJ-infoa otsikolla Keula kohti tulevaa: muuttuvan koulun edunvalvontakysymyksiä sekä keskustelimme ja kokosimme tietoa ja ajankohtaisista edunvalvontaan liittyvistä asioista luottamusmiespisteissä.  
Antoisa matka!


Ei kommentteja: