Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 11. lokakuuta 2012

Kartanoelämää ja tyttöjenpäivää

 Träskändan kartano ennen ja nykyisin

Tänään, ensimmäisen kansainväisenä tyttöjenpäivänä Espoon Vihreät Naiset tutustui Träskändan kartanorakennuksen ja puiston historiaan. Kartanopäivän ohjelmaan kuului myös koota ajatuksia kartanon uudesta käytöstä. Espoon Vihreät Naiset toivoo, että historiallisesti merkittävä Träskändan kartano voitaisiin ottaa arvonsa mukaiseen käyttöön niin, että sen kuuluisimman omistajan, Aurora Karamzinin, toiminta tyttöjen ja naisten hyvinvoinnin parantajana pääsisi esille.

 Espoon Vihreillä Naisilla on ollut tapana kokoontua Träskändan puistossa keväisin. Tässä kuva vuodelta 2011. Tänään saimme vierainemme tutustua sekä taloon että puistoon Espoon kaupunginmuseon johtajan ja intendenttien opastuksella. Erityisen mielenkiinnon kohteena oli myös puistoalueelle syntynyt lähde.


Lokakuun 11. päivä juhlitaan tyttöjä joka puolella maailmaa, sillä YK on julistanut päivän kansainväliseksi tyttöjen päiväksi. Tavoitteena on maailma, jossa on yhtä arvokasta syntyä tytöksi kuin pojaksi. Espoon Vihreät Naiset toivottaa siis hyvää kansainvälistä tyttöjen päivää ja kannustaa tyttöjä kaikkialla  maailmassa osallistumaan aktiivisesti, tehokkaasti ja tasavertaisesti poikien kanssa koulutukseen, päätöksentekoon, urheiluun ja kulttuurielämään.

Hyvää kansainvälistä tyttöjenpäivää!

Ei kommentteja: