Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 25. lokakuuta 2012

Pukeuduimme tänään oranssiin





Kansanedustaja Pekka Haaviston kanssa Vihreiden vaalikahvilassa Isossa Omenassa


Espoon Vihreät Naiset ry haastaa kaikki mukaan lopettamaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa pukeutumalla oranssiin joka kuukauden 25. päivä. Tänään Espoon Vihreät Naiset pukeutuvat oranssiin  25.10. maailmanlaajuisen naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi suunnatun kampanjan puitteissa. YK:n pääsihteerin UNiTE- kampnjan ja UN Womenin Oranssi päivä -kampanjaa jatketaan joka kuukauden 25. päivä vuoden ajan. 
Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tyttöihin ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta. YK:n pääsihteerin lanseeraasi UNiTE-kampanjan naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi vuonna 2008, jotta asia nostettaisiin jokaisen yksilön, valtion ja yhteisön poliittiseksi prioriteetiksi vuoteen 2015 asti, mutta tarpeeksi ei ole vieläkään tehty. Juuri naisia koskevat YK:n vuosituhattavoitteet uhkaavat jäädä toteutumatta.
Joka kolmas nainen maailmassa joutuu väkivallan kohteeksi. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot ja seksuaalinen väkivalta ovat laajalle levinneitä ihmisoikeusloukkauksia. Yli miljardi ihmistä asuu maissa, joissa perheväkivalta ei ole rikos.
 Kaikki voivat osallistua tähän kampanjaan pukeutumalla oranssiin vaatteeseen joka kuukauden 25. päivä ja oranssi päivä-tapahtuma löytyyy Facebookista www.facebook.com/events/351674671576940 
 Kaikki mukaan lopettamaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa!
Tiedustelut:
Marja Nuora, ESVINAn puheenjohtaja marja.nuora(at)kurmakka.fi
Teresia Volotinen, ESVINAn sihteeri teresia.volotinen(at)vihreat.fi

Ei kommentteja: