Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Vaalimainontaa: Teresia Volotinen 457






Kunnallispolitiikka on tärkeä keino vaikuttaa oman asuinalueensa ja kuntansa asioihin. Erityisopettajan työssä olen oppinut, miten tärkeää on antaa mahdollisimman varhaista tukea apua tarvitseville lapsille. Parhaiten se onnistuukin moniammatillista yhteistyötä tekemällä. Haluankin tuoda rohkeasti oman kokemukseni ja taitoni Espoon kehittämiseen sekä olla vihreän vastuullisuuden ja tasa-arvoisuuden puolestapuhuja.

Kuntavaikuttajana olen toiminut Espoon kulttuurilautakunnassa ja monikulttuuriasiain neuvottelukunnassa. Haluan kunnalliset palvelut entistä paremmiksi! Varhainen tuki vähentää ongelmien syntymistä niin koulussa kuin sosiaali- ja terveyspalveluissa. Olen työssäni havainnut, miten tärkeää on tehdä kodin ja koulun välistä yhteistyötä sekä ottaa siihen mukaan kaikki muutkin oppilaiden kanssa toimivat tahot. Vähemmän byrokratiaa ja enemmän avointa ihmisen kohtaamista, aitoa auttamista ja yhteistyötä!

Viihtyisä asumisympäristö on tärkeää. Kauniit ja hoidetut rakennukset sekä puistoalueet, lähimetsät ja vesialueet lisäävät hyvinvointimme. Matalan kynnyksen kulttuuritiloja tarvitaan ympäri Espoota. Hyvä esimerkki on Järvenperässä toimiva lasten taidetalo Pikku-Aurora, joka toimii historiallisesti arvokkaassa Aurora Karamzinin aikaisessa rakennuksessa lähellä luonnonsuojelualuetta ja kaunista kartanopuistoa.

Olen kulttuurilautakunnassa päässyt edistämän laajasti Espoon kulttuurin monimuotoisuutta, kaupunkimme vakiintunutta taiteellisesti korkeatasoista kaupunkikulttuuria sekä vapaan sivistystyön piiriin kuuluvaa toimintaa.  Sydäntäni lähellä on ollut etenkin lasten ja nuorten kulttuuritarjonta, kaupunginosayhdistysten järjestämät lähitapahtumat, pienten kirjastojen säilyminen sekä työväenopiston laaja toiminta.

Kaupunkimme kehittymisen ja vaikuttamisen kulmakiviä ovat tasa-arvo, esteettömyys ja osallisuus. Oikeudenmukaisuus, asukkaiden kuuleminen ja avoin päätöksenteko lisäävät espoolaisten viihtyvyyttä. Yhteisöllisyydestä saamme voimaa!

Ei kommentteja: