Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Elävää kirjallisuutta Korpin ja kumppaneiden seurassa


Jukka Parkkisen kirjat saavat minut aina hyvälle tuulelle. Luin Korppi ja kumppanit -kirjan uudelleen, onhan sen ilmestymisestä kulunut jo kolmekymmentä vuotta. Kirjoitin siitä IBBY Finlandin syksyllä ilmestyvään Finnish Chidren´s and Youth Books (XI) -albumiin arvostelun, koska se voitti Kirjapöllö-palkinnon.

Suomen Kirjakauppasäätiö jakaa omaa Kirjapöllö-palkintoaan vuorovuosin lasten- ja nuortenkirjalle. Kirjapöllö-palkinto poikkeaa useimmista kirjapalkinnoista siinä, että sitä ei myönnetä uutuuskirjalle. Palkittavan kirjan tulee olla ilmestynyt vähintään kymmenen vuotta sitten ja sen pitää olla säilyttänyt suosionsa ja merkittävyytensä. Palkinnon tunnus onkin Hyvä kirja elää!


Kirjoitin, että Korpin ja kumppaneiden tärkeä luonnonsuojelullinen sanoma ympäristön saastumista vastaan ei ole kolmessakymmenessä vuodessa menettänyt merkitystään, pikemminkin päinvastoin. Parkkinen on nimittäin kietonut vakavan sanottavansa saarnaamattomaan humoristisen kerronnan muotoon. Kirjaa lukiessa saakin vakavasta aiheesta huolimatta hekotella ja myhäillä mielin määrin.

http://www.ibby.org/

http://www.ibbyfinland.fi/



Ei kommentteja: