Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

tiistai 3. kesäkuuta 2008

Pilateksen ylistys

Pilateksen kehttäjä, saksalais-amerikkalainen Joseph Pilates


Olen avantouinnin lisäksi löytänyt itselleni hyvän liikuntaharrastuksen, joka on nimeltään Pilates. Olen kaksi vuotta harrastanut tätä mainioita lajia, jota en voi olla kehumatta. Kuulin siitä naapuriltani, ja päästyäni kokeilemaan lajia, jäin kerta kaikkiaan koukkuun!

Keskeistä pilateksessa on vatsan seudun lihasten ja alavatsan löytäminen ja voimistaminen. Vatsan seudun lihaksiston vahvistaminen johtaa hyvään ryhtiin. Erityisen rentouttavia ovat selkärangan rullaukset. Ne vaikuttavat suotuisasti rangan liikkuvuuteen ja liikkumisen rentouteen. Pilatekseen kuuluu myös nivelten liikeratojen treenaus. Pilates-treenissä ei hengästy eikä tule hiki, mutta seuraavana päivänä tietää tehneensä tehokkaasti töitä! Pilateksen tärkeä anti on kuitenkin psyykkistä. Verkkainen eteneminen voi aluksi tuntua kiireisen ihmisen mielestä oudolta, mutta hengitystekniikan ja musiikin avulla pääsee hienosti rauhoittumaan ja rentoutumaan.

Olen pilateksen ansioista saanut selkäni kuntoon. Pilates on tarjonnut myös hienon tavan päästä eroon stressistä ja mahdollisuuden rentoutua rankan päivän päätteeksi.

Lopetan tämänkertaisen bloggailun ja lähden tästä tietysti pilates-tunnille!

Ei kommentteja: