Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 12. kesäkuuta 2008

Konstailematonta ekoruokaa

Kotimainen kala on herkkuani, tässä graavisiikaa.
Tänään on tiedotusvälineissä käsitelty suorastaan suurena ihmeenä sitä, että entinen demarijohtaja pystyy syömään kasvisruokaa kokonaisen viikon. Sinänsä mukavaa, että kasvisruoalle löytyy hieman ehkä odottomattomalta taholta oleva mainosmies!

Itse olen jo useita vuosia noudattanut kala-kasviruokavaliota, ja perustellut sitä satunnaisille hämmästelijöille terveellisyydellä ja erityisesti ekologisuudella. Olen siirtynyt aste asteelta nykyiseen ruokavaliooni. Ensin jätin sian- ja naudanlihan, sitten vähitellen riistan ja siipikarjan. Kasvikset, kalat ja äyriäiset ovat siis vuosien varrella tulleet tutuiksi - nyt olen entistä huolellisemmin alkanut kiinnittää huomiota myös ruokaostosteni ekologisuuteen. Niinpä pyrin valitsemaan ostoskoriini tai kauppakassiini luomu- tai reilun kaupan tuotteita ja kotimaisia ympäristötuotteita.

Kankainen ostoskassi onkin mukava ja ekologinen tapa säästää luontoa. Olen ottanut tavakseni muistaa ottaa kauppakassin tai -korin mukaani ostoksille lähtiessäni, ettei tarvitse ostaa paperi- tai muovikassia. Tänä kesänä on myös tarkoitus ommella kivoja kankaisia kasseja tuliaisiksi tai lahjoiksi.

Ei kommentteja: