Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Eläköön, Täti Vihreä!

Täti Vihreä

Helsingissä on Täti Vihreä (Elina Nummi), joka on Helsingin kaupungin puisto-osaston oma ympäristökasvattaja. Täti Vihreä opastaa lapsia huomaamaan kaupungin vihreät keitaat ja nauttimaan niistä oikealla tavalla.


Täti Vihreä
Vuoden 2004 Nobelin rauhanpalkinnon saajaa kutsutaan Täti Vihreäksi.
Hän on maanläheinen, karismaattinen ja luja. Näin kuvataan monille suomalaisillekin tuttua Nobelin rauhanpalkinnon saajaa, kenialaista Wangari Maathaita.


Täti vihreä

Helsingin Sanomat teki sunnuntain lehteen karikatyyrit tyypillisistä kuntavaaliehdokkaista.

Vasemmalla ylärivissä on 50-vuotias toimitusjohtaja, kunnallispolitiikassa pitkään mukana ollut mies, joka kannattaa yksityisautoilua ja tiukkaa talouskuria.

Ylhäällä oikealla on täti vihreä, kultturista ja luontoarvoista innostunut vihreiden, rkp:n tai vasemmistoliiton listan 40-vuotias nainen, jolla on korkeakoulututkinto.

Alhaalla vasemmalla on poliittinen broileri, suoriutuja ja järjestöaktivisti, joita on eniten SDP:ssä ja vihreissä. Hän haluaa kuulemma kaikille kaikkea hyvää.

Alhaalla oikealla on änkyrä, 56-vuotias työläismies, joka on pienen ihmisen asialla, koska potee herravihaa.

Täti Vihreä
Lastenkirjoista tuttu hahmo, Tant Grön, Täti Vihreä, on ruotsalaisen Elsa Beskowin luoma hahmo.

HS kertoi, että Helsingissä on alle 50-vuotiaita naisehdokkaita 13% kaikista ehdokkaista. 26% heistä on vihreiden ehdokkaana. 24% vihreiden ehdokkaista on korkeasti koulutettuja, alle 50-vuotiaita naisia. Naisia on eniten ehdokkaina vihreissä, jossa 127 ehdokkaasta 71 on naisia!


Hurraa! Menestystä kuntavaaleissa kaikille vihreille tädeille!

Ei kommentteja: