Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

tiistai 2. syyskuuta 2008

Optimismin voimasta

Espoon vihreiden vierailulla eduskunnassa


Luin tänään vaikuttavan ajatuksen optimismin voimasta

Optimismi ei ole olemukseltaan
mielipide kulloisestakin tilanteesta
vaan elinvoima,
voima toivoa silloin kun muut luovuttavat,
voima selvitä takaiskuista,
voima joka ei luovuta tulevaisuutta
pessimistille
vaan käyttää sen toivon hyväksi.



Ikäviä uutisia

Tänään oli Helsingin Sanomissa huolestumista aiheuttava kirjoitus, jossa kerrottiin aggressiivisten lasten ja erityisoppilaiden määrän olevan kasvussa Espoossa. Tiedetään! Mutta tästä huolimatta suunnitellaan säästöjä perusopetukseen. Tukiopetus ja kerhot ovat niitä, joista ensimmäisenä karsitaan.

Haluan olla optimistinen ja toivon, ettei vuoristoradan tavoin toimiva tuntiresurssin jako mene pohjalukemiin vain lukiolaisten määrän kasvun sekä opettajien palkkapoliittisten ratkaisujen vuoksi, kuten lehdessä mainittiin.

Varhainen tuki on tärkeää! Jokelan tragedia on tainnut unohtua. Nyt tarvitaan sellaisia päätöksiä, jotka ennaltaehkäisevät ongelmia. Tuntikehyksen leikkaaminen ei tee sitä! Toivon optimistina, että päättäjät tekevät viisaita ratkaisuja.

Monikulttuurisuutta

Osallistuin Espoon monikulttuuriasiain neuvottelukunnan kokoukseen, jossa esiteltiin maahanmuuttajien työllistymiseen liittyviä asioita ja keskusteltiin, miten asiat voisivat olla vielä paremmin. Miksi olen tässä neuvottelukunnassa? Työni kautta olen ollut kosketuksissa maahanmuuttajaoppilaiden oppimisen erityisongelmien käsittelyssä sekä tehnyt oppilashuollollista yhteistyötä maahanmuuttajaoppilaiden tukemiseksi. Nyt olen toisenlaisella näköalapaikalla, vihreän vastuullisuuden ja tasa-arvon edustajana.

Vihreää naisenergiaa

Monikultturiasiain neuvottelukunnan kokouksen jälkeen riensin vielä Espoon Vihreiden Naisten kokoukseen, jonka jälkeen palasin kotiin positiivisen naisenergian ja optimismin voimaannuttamana!

Ei kommentteja: