Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Syksyn satoa

Omenat ja pihlajanmarjat ovat hautuneet pehmeiksi

Joka syksy minussa herää pieni muumimamma, joka kaivaa kellarista pieniä lasipurnukoita. Ne pestään huolellisesti ja täytetään omatekoisella hillolla tai soseella. Tänä vuonna on ollut paljon omenoita ja pihlajanmarjoja. Päätinkin tehdä omena-pihlajanmarjasosetta. Omenat sain inkoolaisystävältäni Jannalta ja pihlajanmarjat metsästä.

Teresian omena-pihlajanmarjasose

2 litraa perattuja pihlajanmarjoja
4 litraa omenoita
3 dl vettä
2 kg luomusokeria

Huuhdo marjat ja palottele omenat Keitä niitä noin puoli tuntia eli kunnes omenat ja marjat pehmenevät. Soseuta seos, lisää sokeri ja keitä sosetta sekoittaen n. 15 min. Pakkaa sose lämpimiin tölkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Sose sopii sekä pääruokien että jälkiruokien lisukkeeksi.



Suppilovahveroita

Metsäretken saaliina sain myös suppilovahveroita, joita kuivatan talven varelle. Vaaleat orakkaat paistoin sipulin kanssa ja lisäsin katikkeeseen lorauksen kermaa. Nam!


Vaaleita orakkaita

Ei kommentteja: