Omenat ja pihlajanmarjat ovat hautuneet pehmeiksi
Joka syksy minussa herää pieni muumimamma, joka kaivaa kellarista pieniä lasipurnukoita. Ne pestään huolellisesti ja täytetään omatekoisella hillolla tai soseella. Tänä vuonna on ollut paljon omenoita ja pihlajanmarjoja. Päätinkin tehdä omena-pihlajanmarjasosetta. Omenat sain inkoolaisystävältäni Jannalta ja pihlajanmarjat metsästä.
Teresian omena-pihlajanmarjasose
2 litraa perattuja pihlajanmarjoja
4 litraa omenoita
3 dl vettä
2 kg luomusokeria
Huuhdo marjat ja palottele omenat Keitä niitä noin puoli tuntia eli kunnes omenat ja marjat pehmenevät. Soseuta seos, lisää sokeri ja keitä sosetta sekoittaen n. 15 min. Pakkaa sose lämpimiin tölkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Sose sopii sekä pääruokien että jälkiruokien lisukkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti