Teresia Volotinen

Ajankohtaisia ajatuksia

torstai 18. syyskuuta 2008

Kuntavaalien lähtölaukaus

Helsingin Narinkkatorilla järjestettiin kiintoisa tilaisuus, jossa kuntavaaliasiat pistettiin julkisuuden valokeilaan uudistuneesti ja tuoreesti. Kivaa oli nähdä ja kuulla, että ennusteiden mukaan vihreiden kannatus on reippaasti nousussa! Television kautta on mahdollista tarjota hyvää tiedonvälitystä kuntavaaleista. Mielestäni asiat ja ennen kaikkea innostunut tunnelma onnistuttiin välittämään "ihan kivasti", kulunutta fraasia lainatakseni.


Käydäänkö vaalitaisto entistä enemmän netin kautta? Kohta vaalikoneet sulkeutuvat - olenkin viime aikoina ahkeroinut vastaamalla asiallisiin ja toisinaan hyvin outohinkin kysymyksenaseteluihin. Joihinkin kysymyksiin olenkin jättänyt vastaamatta.

Eräs asia, jota harvoin tuodaan esiin, on kuntavaalien merkitys ehdokkaiden mahdollisuuksiin vaikuttaa yhteisten asioden hoitamiseen eli politiikkaan. Tarkoitan tällä sitä, että ehdokas saa äänimäärällään ja osallistumisellaaan - toisin kuin eduskuntavaaleissa - mahdollisuuden vaikuttaa muutoinkin kuin kunnanvaltuustossa. Eli vaikka ei tulisi valituksi Espoon kaupunginvaltuustoon, on mahdollisuus päästä monenlaisiin lautakuntiin ja muihin edustuksellisiin tehtäviin.

Oma haluni vaikuttaa asioihin kasvaa koko ajan. Joka päivä näen epäkohtia, joita voitaisiin korjata käytänteitä muokkaamalla toimivammiksi. Mutta se edellyttäsi yhteistyötä yli hallintorajojen, byrokratian vähentämistä - varhaista tukea, joka vähentäisi ongelmien syntymistä. Kutsun sitä vihreäksi vastuullisuudeksi.

Ei kommentteja: